Huishouden op orde in 90 dagen

Leer goede gewoontes aan zodat je huis schoon houden vanzelf gaat.

Vind jij het lastig om je huis schoon te houden? Wordt schoonmaken altijd weer een klus waar je als een berg tegenop ziet? Dan is deze cursus voor jou. Je gaat aan de slag met het opbouwen van routines waardoor schoonmaken en schoon houden bijna vanzelf gaat. Omdat het opbouwen van routines tijd kost, blijf ik je na deze 90 dagen een jaar lang ondersteunen met wekelijkse e-mails met daarin jouw persoonlijke schoonmaakschema. De cursus zelf blijft onbeperkt toegankelijk voor jou. Je kunt hem dus in eigen tempo doorlopen en bent absoluut niet gebonden aan de 90 dagen.

In deze cursus leer je:

 • Routines om van het schoonmaken een automatisme te maken.
 • Algemene dagelijkse en wekelijkse routines waardoor je huis er altijd schoon uit ziet.
 • Schoonmaakroutines voor de meer gedetailleerde en intensievere schoonmaakklussen.
 • Een eigen schoonmaakschema maken.
 • Een eigen huishoudmap maken, waar je onder andere al je routines en schoonmaakschema’s in kunt bewaren.

Verder krijg je:

 • Printables in de vorm van trackers om bij te houden wat je wekelijks en maandelijks doet.
 • Printables voor je huishoudmap.
 • Een jaar lang jouw persoonlijke schoonmaakschema wekelijks in je mailbox.

Deze cursus is voor jou als je:

 • Moeite hebt om je huis schoon te houden.
 • Het huishouden voor jou een onoverzichtelijke berg taken is, die nooit af lijkt te zijn.
 • Af en toe tijdelijke pogingen hebt gedaan om je huis bij te houden, maar deze pogingen altijd weer gestrand zijn.
 • Jouw huis op een makkelijke manier schoon wilt houden.


Your Instructor


Anita Kalsbeek
Anita Kalsbeek

De belangrijkste reden dat ik ben gaan werken als professional organizer en coach, is dat ik zelf ervaren heb hoeveel rust een goedlopend huishouden en een goede planning je kunnen geven.Daarnaast vind ik het fijn om mensen te helpen en wil anderen graag dezelfde rust en ruimte laten ervaren.

Een goed georganiseerd leven werd voor mij belangrijk toen er in mijn leven een aantal veranderingen snel na elkaar plaats vonden. In 2004 verruilde ik mijn administratieve baan voor een baan in de gehandicaptenzorg en ging ik een deeltijd opleiding volgen (SPH). Ook ging ik tijdens mijn studie samenwonen met mijn huidige man. In mijn eentje ging het combineren van huishouden, sociale contacten en werk me prima af. In mijn eentje kon ik prima leven met de chaos die af en toe in mijn kleine huisje ontstond. Als het te gek werd, ik me eraan irriteerde of ik dingen niet meer kon vinden, ruimde ik alles gewoon weer op. Met name toen ik erbij ging studeren werd het af en toe een rommeltje, maar ik was dan de enige die er last van had. Met z’n tweeën, en met een hoop extra spullen, werd dat lastiger. Twee huishoudens werden samengevoegd, wat ook veel dubbele spullen betekende. Daarnaast moesten we ineens samen het huishouden runnen. De belangrijkste dingen werden gedaan, maar er bleef ook veel liggen. En de eerste tijd in het nieuwe huis hadden een hoop dingen nog geen vaste plek, wat veel zoeken betekende. Ik begon me te ergeren aan het gebrek aan organisatie.

Na het afronden van mijn studie, besteedde ik de vrijgekomen tijd aan het beter organiseren van ons huishouden. Zowel mijn man als ik hadden onregelmatige diensten, wat het leven er niet overzichtelijker op maakte. Ik stroomlijnde het huishouden, ruimde op, zocht spullen uit en maakte plannen voor een vervolgstudie orthopedagogiek. Door mijn werk, huishouden, studie en afspraken beter te plannen, te organiseren en te structureren bleef de combinatie van dit alles werkbaar en leuk.

De kennis en ervaring die ik zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk heb opgedaan, zorgen ervoor dat ik anderen goed kan helpen bij het plannen, organiseren, structureren en opruimen. Doordat ik tijdens mijn werk en mijn studie veel kennis en ervaring heb opgedaan bij het begeleiden van mensen die extra behoefte aan structuur hebben (bijvoorbeeld mensen met ADHD of autisme), kan ik ook deze groep goed helpen hun leven op orde te krijgen


Frequently Asked Questions


Wanneer begint de cursus en hoe lang duurt hij?
Je kunt direct beginnen met de cursus. De cursus is opgebouwd in 13 weken, maar omdat de cursus onbeperkt toegankelijk blijft, kun je er gerust langer over doen. Aan het eind van de cursus maak je jouw persoonlijke huishoudschema. Nadat je mij deze hebt toegestuurd, krijg je dit schema een jaar lang wekelijks in je mailbox.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus. Je kunt er dus zo lang over doen als je wilt.
Wat als ik ontevreden ben over de cursus?
Mocht je niet tevreden zijn over de cursus, dan krijg je je geld terug als je dit binnen 30 dagen meldt.

Get started now!